Wednesday, October 20, 2010

kisah rumah dan tangga..

adakala, terlalu sibuk dengan hal ehwal rumahtangga, memasak, melayan anak2, terlupa bahawa sang suami juga perlu dilayan.
adakalanya juga, sang suami terlalu sibuk dengan hal ehwal komputer, lebih gemar melayan kawan2 di facebook, sampai terlelap sang isteri menunggu lewat malam, bertanya adakah malam ini ada acara malam? namapak gaya, cik abe terlalu penat menonton wayang, menonton PC, sampai bila tiba masa beradu, terus berdengkur tanpa merasai kehangatan rasa sang isteri..
so, sebagai suami dan isteri, sesibuk manapun anda, sepenat manapun tubuh kita,layanlah si dia, walau hanya sekadar ciuman di dahi semata2 kerana itu adalah satu perbuatan yang rasanya semasa awal perkahwinan sahaja dilakukan kerana setelah anak dah bertambah, dahi anak sahaja yang diingati utk dicium, dahi suami atau isteri, kdg2 terlupa diberi walau hanya secebis ciuman.
oleh itu, sama2lah kita berpesan kepada diri kita sendiri agar berusaha menjadi isteri yg romantik sepertimana awal pkahwinan dulu. buang rasa malu melakukannya kerana ANDA BUAT ANDA DAPAT...:)

No comments:

Related Posts with Thumbnails