Saturday, October 8, 2011

bajet 2012

hi semua,
akum dan slmt mlm...

baru kali ni menulis blog waktu mlm sebab nak siapkan kerja skitt. pasal bajet 2012.. nak kumpul bahan untuk dikarang dan dihantar pd isnin depan. aduii parah jugak ni kali. biasanya mlm minggu, duduk depan tv nonton rcgn yg best2...kali nie tpksa pula meyiapkan keja utk negara..tp tak pa, try cari bahan dulu, kumpul, ngarang sikit2 dan lepas tu baru check balik. yg ptg kena start dulu, kalu tak satu benda pun takkan ada... jgn jadi mcm mat jenin, dlm fikiran jak terbayang2...buatnya tak ada...

kdg2 dlm keja2 menulis berpandukan fakta ni, kena ada strategi. bukan mcm tulis diary, ikut sesuka perasaan...ermm so, kita ikut ckp bos:

- start dahulu..sikit2, lama2 byklah dia..yg ptg ada idea dan bahan. 
- bos satu lagi pulak kata : kumpul dahulu, buat rangka dan start menulis..wah! siap berangka2 lagi aah..bole pakai juga ide ni. (kalu cukup masa) kalau last minit, bole buat ke?
 
okla, yg ptg, bhn2 ada, perasaan menulis pun ada...bahan2 di bawah nak compile supaya senang nak rujuk bila diperlukan.

bajet 2012


laporan ekonomi 2011/2012
carta 1: ekonomi negara


bsambung..

No comments:

Related Posts with Thumbnails